Đề thi Học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2019 có đáp án

Xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 10 đề thi Học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm học 2019-2020 có đáp án và lời giải chi tiết. Tài liệu được biên soạn nhằm giúp các em học sinh ôn tập và nắm vững các kiến thức đã học của chương trình HK1. Hi vọng đây sẽ là 1 tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

Đề thi Học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2019 có đáp án

1. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 1

SỞ GD VÀ ĐT QUẢNG NAM

KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC 2019 – 2020

Môn: TIẾNG ANH - LỚP 12

Thời gian: 45 phút (không tính thời gian giao đề)

(Đề thi có 03 trang)

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1A. loved            B. laughed            C. looked      D. helped     

Question 2A. children        B. chemist            C. change     D. church     

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3A. workforce     B. caring              C. signal                D. confide

Question 4A. technology   B. engineering       C. application       D. economics

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. If she _______ a car, she would go out in the evening.

A. had had       B. will have           C. had                      D. has                   

Question 6. Don't make noise! My grandfather_______ in his room.

A. is working     B. works               C. worked              D. was working

Question 7. It was a kind of computer with _______ I was not familiar.

A. which           B. where               C. that                    D. when

Question 8. Being well- dressed and punctual can help you create a good _______ on your interviewer.

A. impressively         B. impressive            C. impress     D. impression          

Question 9. A school year in Viet Nam is divided _______two semesters.

A. about         B. in              C. into             D. to

Question 10. He is willing to help his mother with the household _______.

A. chores                 B. jobs            C. task            D. work

Question 11. You should ________all the questions clearly, politely and honestly when the interviewer asks you.

A. tell                B. answer             C. speak        D. say                        

Question 12. The mother is _______ for taking care of the home and the family.

A. willing                   B. supportive            C. confident          D. responsible           

Question 13. By the time my cousin arrived home, dinner_______ ready on the table.

A. is          B. had been      C. has been             D. will be

Question 14. _______catch you reading his dairy, she'll be furious.

A. Should she           B. Had she      C. If she       D. Were she

Question 15. The ideas _______ in that book are very interesting.

A. presenting           B. which are presenting    C. which presented   D. presented   

Question 16. Students are not allowed to handle these chemicals _______ they are under the supervision of a teacher.

A. otherwise              B. as long as          C. if                           D. unless                            

Question 17. Although I spoke to him many times, he never paid any _______ to what I said.

V. notice                   B. mind                   C. care                      D. attention                           

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 18. The old woman said(A) that she had(B) visited that city(C) last year(D). 

Question 19. The academy(A) year in Vietnam begins(B) when(C) school opens(D) in September.

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the following questions.

Question 20. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

A. clean                   B. arrive                     C. happen                  D. encounter

Question 21. Teachers' pointing at a student to attract his or her student is suitable.

A. approximate         B. approaching        C. appreciate            D. appropriate     

VI. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Nowadays, love is supposed to precede marriage.

A. follow        B. oblige        C. join hands D. come before        

Question 23. He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual meeting in May.

A. impoliteness                   B. politeness C. rudeness            D. encouragement  

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions.

Question 24. Jack is inviting Mary to his party.

Jack: ''Would you like to come to my party this weekend?''

Mary: ''_______''

A. Yes, I'd love to      B. I am afraid so     C. No, don't worry   D. You're welcome  

Question 25.  Mary is wearing a new dress and Harry loves it.

Harry: "What a fashionable dress you are wearing!"

Mary: "_______"

A. Thank you. It's nice of you to say so.              B. I love it, too.

C. Can you say it again?                                      D. Really? It's expensive. 

VIII. Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each numbered blank (from 26 to 30).

The most recent government statistics reveal that only about one third of all current American families fit the traditional mold and another third consists of (26) _______ couples who either have no children or have none still living (27) _______ home. Of the final one third, about 20 percent of the total number of American households are single people, usually women over sixty-five years of age. A small (28) ______, about 3 percent of the total, consists of unmarried people (29) _______ choose to live together; and the rest, about 7 percent are single, usually divorced parents, with at least one child. Today, these varied family types are typical, and (30) _______, normal. Apparently, many Americans are achiev­ing supportive relationships in family forms other than the traditional one.

Question 26.  A. marrying           B. marriage               C. marry         D. married

Question 27.  A. on                      B. at                         C. about        D. in 

Question 28.  A. quantity             B. percentage           C. amount       D. deal

Question 29.  A. who                    B. which                   C. whom         D. whose     

Question 30.  A. therefore             B. furthermore          C. however     D. moreover

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions (from 31 to 35).

French educational districts, called académies, are under the direction of a rector, an appointee of the national government who is also in charge of universities in each district. The uniformity in curriculum throughout the country leaves each university with little to distinguish itself. Hence, many students prefer to go to Paris, where there are better accommodations and more cultural amenities for them. Another difference is the existence in France of prestigious higher educational institutions known as grandes écoles, which provide advanced professional and technical training. Most of these schools are not affiliated with the universities, although they too recruit their students by giving competitive examinations to candidates. The grandes écoles provide rigorous training in all branches of applied science and technology, and their diplomas have a somewhat higher standing than the ordinary licence.

In Germany, the regional universities have autonomy in determining their curriculum under the direction of rectors elected from within. Students in Germany change universities according to their interests and the strengths of each university. In fact, it is a custom for students to attend two, three, or even four different universities in the course of their undergraduate studies, and the majority of professors at a particular university may have taught in four or five others. This high degree of mobility means that schemes of study and examination are marked by a freedom and individuality unknown in France.

Question 31. What does the passage mainly discuss?

A. The nature of education around the world in modern times.

B. The origin of higher education system in Europe.

C. Systems of higher education in France and Germany.

D. The influence of France and Germany on educational systems of other countries.

Question 32. The word "affiliated" in paragraph 1 is closet in the meaning to_______.

A. graduated      B. connected         C. determined         D. provided 

Question 33. Which of the following about grandes écoles in France is NOT stated in paragraph 1?

A. They have a reputation for advanced professional and technical training.

B. They offer better accommodations and facilities than universities.

C. Their degrees are better recognized than those provided by universities.

D. Most of them have no connection with universities.

Question 34. According to the second passage, a regional university rector in Germany is elected by _______.

A. the staff of other universities    B. the national government officials

C. the staff of the university           D. the regional government officials                    

Question 35. The word "their" in paragraph 2 refers to_______.

A. students    B. universities          C. rectors                  D. schools

X. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Question 36. They reported that Mr. Brown had won a good contract.

A. Mr. Brown was reported to win a good contract.

B. Mr. Brown is reported to have won a good contract.

C. It is reported that Mr. Brown had won a good contract.

D. Mr. Brown was reported to have won a good contract.

Question 37. "Would you like to have lunch with me on Sunday?" he said to me.

A. He offered me to have lunch with him on Sunday.

B. He invited me to have lunch with him on Sunday.

C. He reminded me to have lunch with him on Sunday.

D. He ordered me to have lunch with him on Sunday.

Question 38. I didn't bring an umbrella so I am wet now.

A. If I brought an umbrella, I wouldn't be wet now.

B. If I had brought an umbrella, I wouldn't be wet now.

C. I am wet now although I brought an umbrella.

D. Had I brought an umbrella, I would be wet now.

XI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 39. A man got on the bus. He was carrying a lot of money in the box.

A. The man carrying a lot of money in a box got on the bus.

B. The man getting on the bus is carrying a lot of money in a box.

C. The man carried a lot of money in a box got on the bus.

D. The man got on the bus was carrying a lot of money in a box.

Question 40. The soccer team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. As soon as they blamed each other, the soccer team knew they lost the match.

B. Not only did the soccer team lose the match but they blamed each other as well.

C. Hardly had the soccer team started to blame each other when they knew they lost the match.

D. No sooner had the soccer team known they lost the match than they started to blame each other.

---The end---

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA SỐ 1 MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 12

01. A; 02. B; 03. D; 04. A; 05. C; 06. A; 07. A; 08. D; 09. C; 10. A; 11. B; 12. D;

13. B; 14. A; 15. D; 16. D; 17. D; 18. D; 19. A; 20. C; 21. D; 22. A; 23. B; 24. A;

25. A; 26. D; 27. B; 28. B; 29. A; 30. A; 31. C; 32. B; 33. B; 34. C; 35. A; 36. D;

37. B; 38. B; 39. A; 40. D

2. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 2

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

Trường THPT Thanh Hóa

KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC 2019 – 2020

Môn: TIẾNG ANH - LỚP 12

Thời gian: 45 phút (không tính thời gian giao đề)

(Đề thi có 03 trang)

I. Listen to the news and choose the best answers. (1 point)

Question 01. Many rural areas ………. have no doctor.

A. In UK                       B. In Japan                       C. In US                    D. In Canada

Question 02.  There is somewhere like quarter of all our physicians in Kansas are …… of age or older

A. sixteen                      B. sixty                             C. seventeen              D. seventy

Question 03. “He says …………. students from rural areas now typically study in Wichita or Kansas city, two of the biggest cities in Kansas.

A. medical                      B. engineering                   C. architecture     D. none are correct

Question 04. Student, Claire Hinrichsen grew up in a town ………………………of about people.

A. 600.000                      B.  700.000                       C. 800.000                      D. 900.00

Question 05. One place a resident might work is the clay centre clinic, where Dr. Kerry Murphy is …….

A. family artist         B. medical company     C. family physician      D. family musician

II. Listen to a conversation between Mark and Bill and then choose the best answers. (1 point)

Question 06. What place are they in?

A. in high school                 B. at home                     C. in a campus           D. other place

Question 07. Where is Mark from?

A. from Houston texas                                                B. from California

C. from New York                                                      D. from Washington

Question 08. They are in the ……………. year.

A. first                                 B. second                       C. third                          D. last

Question 09. How many percent of people accepted to Standford University?

A. 96                                   B. 97                              C. 98                            D. 99

Question 10. Why does Mark ask Bill the place of Smith building?

A. Because He wants to have the syllabus of English literature

B. Because He wants to have the syllabus of French literature

C. Because He wants to have the time table of Psychology

D. Because He wants to have the syllabus of Psychology

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. (0.6 points)

Question 11.  A. reserve               B. schedule       C. wildlife             D. beauty

Question 12.  A. technology         B. biology          C. industry           D. industrious

Question 13.  A. mammal             B. farther            C. flooding           D. enough

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.4 points)

Question 14. A. reserved      B. blaimed                C. maitained        D. congratulated

Question 15. A. develops     B. compliments        C. clocks              D. struggles

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the one word or phrase that best completes the sentence. (2 points)

Question 16. There was a___________ table in the middle of the room.

A. Chinese round beautiful wooden         B. beautiful wooden round Chinese

C. beautiful wooden Chinese round         D. beautiful round Chinese wooden

Question 17. Before the interview, you have to send a letter of application and your résumé to the company.

A. recommendation                 B. reference            C. curriculum vitae               D. photograph

Question 18. The medicine ___________ had no effect at all.

A. the doctor gave it to me                                     B. the doctor gave me

C. which the doctor gave it to me              D. which given to me by the doctor

Question 19. Why don't you have the document___________?

A. photocopy                        B. to photocopy        C. photocopying       D. photocopied

Question 20. I don't like___________ jobs. In fact, I never want to work under high pressure.

A. stress                                B. stressed              C. stressing                 D. stressful 

...

---Để xem tiếp nội dung từ câu 21-50 của Đề thi số 2, các em vui lòng chọn chức năng xem online hoặc tải về máy tính---

3. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

Question 1. A. most           B. official       C. both           D. hold

Question 2. A. stimulated B. mended    C. arrived       D. decided

Question 3. A. thought      B. think          C. thin            D. though

II. Choose the word whose main stress is placed differently from that of the rest.

Question 4. A. actually      B. library        C. carefully    D. material

Question 5. A. example     B. computer  C. however    D. magazine

III. Choose the correct answer to each of the following questions.

Question 6. I’m not going to the party ­_________ I know that I should.

A. although   B. because    C. despite      D. if

Question 7. _________ the cold weather, the match will go ahead.

A. Despite     B. In spite      C. Although  D. Because

Question 8. We saw the girl _________ you say is very beautiful.

A. which        B. whose       C. whom        D. who

Question 9. I can’t play ­_________ piano, but I can play ­_________ guitar.

A. the / a        B. the / the    C. a / the        D. an / a

Question 10. French _________ in Quebec, Canada.

A. speaks      B. is spoken  C. spoken      D. spoke

Question 11. I got a job _________ my bad English.

A. in spite of       B. because          C. if     D. although

Question 12. The house _________six decades ago.

A. was building        B. will be built           C. was to be built     D. was built

Question 13. We _________ the game if we’d had a few more minutes.

A. might have won   B. had won   C. won           D. will win

Question 14. Hearing she was _________ of work took me by surprise.

A. in    B. under        C. on  D. out

Question 15. I haven’t seen him _______

A. last year    B. since many years            C. for many years     D. many years ago

Question 16. Do you know the reason ________ the English drive on the left

A. when         B. where        C. why            D. which

Question 17. Farmers can protect their land by _________different crops on the same land.

A. grow          B. growing     C. grew          D. Grown

Question 18. Martin grew to be very _________ of her pet snake.

A. keen          B. satisfied    C. interested D. fond

Question 19. The princess was happy during the years _________ she lived with the fairy.

A. when         B. in which    C. where        D. that

Question 20. After you graduate from university, you still have to go on _________.

A. studying    B. studied      C. study         D. studies

...

---Để xem tiếp nội dung từ câu 21-40 của Đề thi số 3, các em vui lòng chọn chức năng xem online hoặc tải về máy tính---

4. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

Question 1. A. eats            B. dates         C. days           D. kits

Question 2. A. played       B. waited       C. phoned     D. involved

Question 3. A. end            B. express     C. expensive D. central

Question 4. A. increase    B. position     C. pleasure   D. reason

Question 5. A. lakes          B. houses      C. photographs        D. cakes

II. Choose the best option:

Question 6. ___________is a family unit that consists of a father, a mother, and their children.

A. extended family   B. nuclear family      C. single-parent family        D. big family

Question 7. There weren’t any ___________in the company for secretaries.

A. situations     B. spacies     C. vacancies         D. locations

Question 8. We can use either verbal or non- verbal forms of communication to ___________someone’s attention.

A. get         B. attract           C. pay          D. both A and B

Question 9. ___________where all children can attend without paying fees.

A. Public schools     B. State schools       C. Independent schools     D. both A and C

Question 10. She’s keen ___________playing with dolls.

A. on             B. at           C. of              D. with

-----Còn tiếp-----

5. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 5

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the rest:

Question 1. A. worked       B. missed      C. realized     D. watched

Question 2. A. walks          B. helps         C. cuts           D. begins

II. Choose the word which is stressed differently from the rest

Question 3. A. apology      B. communicative    C. attention   D. appropriate

Question 4. A. verbal         B. polite                    C. common   D. social

III. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting

Question 5. Jane asked(A) Brian if(B) had he ever(C) been to(D) South-east Asia.

Question 6. Hung used(A) to living(B) in Ha Noi when(C) she was(D) a child.

Question 7. Many couples who(A) work must hire someone(B) to take(C) care of their children for they(D)

Question 8. Fortunate(A), he met an(B) old man on the street(C) and asked him the way to(D) the post office.

IV. Choose the best option.

Question 9. Whenever problems come up, we discuss frankly and find solutions quickly.

A. happen     B. encounter       C. clean            D. arrive

Question 10. Ten pounds ___________too much to pay.

A. are               B. is    C. were          D. being

-----Còn tiếp-----

6. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 6

I. Choose the word which is stressed differently from the rest.

Question 1. A. attendance            B. eruption    C. company   D. promotion

Question 2. A. disappoint             B. tolerate      C. satisfy        D. occupy

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

Question 3. A. great                      B. meat          C. seat           D. heat

Question 4. A. scholarship           B. chips         C. chief          D. chill

III. Choose the word, phrase or sentence a, b, c or d that best completes each unfinished sentence.

Question 5. She has become very ________ for her novels.

A. useful        B. late            C. available   D. famous

Question 6. Water is colourless and ________.

A. careless    B. useless     C. hopeless   D. ordourless

Question 7. Do you know the reason ________ the English drive on the left?

A. which        B. why            C. when         D. where

Question 8. Preserving ________ resources is very important.

A. internal      B. underground        C. central       D. natural

Question 9. The air has become more and more polluted because of exhaust fumes from vehicles.

A. preserved             B. wasted      C. contaminated       D. conserved

Question 10. Thank you. It was very kind________ you to help me.

A. with            B. for             C. to    D. of

-----Còn tiếp-----

7. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 7

Số câu: 50 câu trắc nghiệm

Thời gian làm bài: 45 phút

Năm học: 2019-2020

8. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 8

Số câu: 40 câu trắc nghiệm

Thời gian làm bài: 45 phút

Năm học: 2019-2020

9. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 9

Số câu: 40 câu trắc nghiệm

Thời gian làm bài: 45 phút

Năm học: 2019-2020

10. Đề thi HK1 môn Tiếng Anh số 10

Số câu: 50 câu trắc nghiệm

Thời gian làm bài: 45 phút

Năm học: 2019-2020

...

---Bấm TẢI VỀ hoặc XEM ONLINE để xem đầy đủ nội dung các Đề thi 1-10---

Ngày:08/07/2020 Chia sẻ bởi:ngan

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM